TARASS

Tarass is een in Zuid-Frankrijk wonende Nederlandse kunstenaar. Tarass is vooral bekend van het designers-duo Tarass & Boulba, dat artistieke verlichtingsobjecten kreërde, die over de hele wereld verkocht werden..TIMES MAGAZINE wijdde 7 pagina’s aan dit designersduo. Hun kreaties hebben in veel films en televisieserie, zowel in binnen- en buitenland, een rol gespeeld.

Sinds enkele jaren wijdt Tarass zich weer volledig aan de schilderkunst, zijn oorspronkelijke beroep. Afgestudeerd aan de kunstacademie van Brussel, maakt hij realistische pop-art schilderijen. Hij vindt zijn inspiratie in de eenvoud van het alledaagse: produkten uit een supermarkt beschouwt hij als zijn modellen, evenals mensen op straat, koeien in de wei, een vuilniszak, een afbrandende lucifer.

Om het alledaagse een frisse wending te geven, combineert Tarass het realisme met humor, een andere bron van inspiratie.

Het werk van Tarass is aanwezig in belangrijke galerieën in Frankrijk waar zijn schilderijen geëxposeerd worden naast kunstenaars als Niki de Saint-Phalle, Armand, César. Inmiddels bevinden zijn schilderwerken zich in privé-kollekties in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Verenigde Staten, Luxemburg,

Comments are closed.